%10 Kontenjan Barajı Kapsamında Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Sonuçları

Değerli Adaylarımız,

13 Ağustos- 1 Eylül 2021 tarihleri arasında %10 barajı kapsamında Eczacılık Fakültesi, Eczacılık (Türkçe) ve Eczacılık (İngilizce) bölümlerine alınan başvurularının değerlendirme sonuçları aşağıdaki gibidir.

NOT I: Tıp (Türkçe), Tıp (İngilizce) ve Diş Hekimliği (İngilizce) bölümlerimizde uluslararası öğrenci kontenjanın dolması sebebi ile Doğumla Türk vatandaşı olup da İçişleri Bakanlığı’ndan Türk vatandaşlığından çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybeden adayların ve Türk vatandaşlığını kaybedenlere talepleri halinde verilen mavi kart sahibi olduğunu belgeleyen adayların (%10 kontenjan barajı) başvuruları değerlendirilmemiştir.

NOT II: Uluslararası öğrenci kontenjanı kapsamında Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Eczacılık Fakültesinde yalnızca T.C uyruklu olup ortaöğretimini (lise) yabancı bir ülkede tamamlayan adaylar için herhangi bir kontenjan ayrımı yapılmamıştır. Bu sebeple bahsi geçen statüdeki adayların başvuruları değerlendirmeye alınmamıştır.

NOT III: İstinye Üniversitesi uluslararası öğrenci kabul şartlarında ilan edilen uluslararası sınav türleri ve puanlarına sahip olan adaylar önceliklendirilmiştir.

*Asil listede yer alan adayların başvuru işlemlerinde kullandığı e-posta adreslerine 7 gün geçerliliği bulunan bir şartlı kabul mektubu gönderilmiştir. Adayların ilgili mektupta yer alan süre içerisinde öğrenim ücretinin minimum yarısını tamamlayarak kesin kayıt işlemini yapması gerekmektedir. Bu sürenin sonunda kesin kayıt işlemini tamamlamayan aday olması durumunda yedek liste dikkate alınacaktır.

Asil ve yedek liste yerleştirme işlemleri sonunda %10 barajı kapsamında kontenjan bulunması durumunda 14-26 Eylül 2021 tarihleri arasında başvurular alınarak süreç aynı şekilde takip edilecektir.