Uluslararası İlişkiler Direktörlüğü

hakkimizda

Uluslararasılaşmanın, eğitim ve araştırma kalitesini arttırdığına inanıyor ve bu doğrultuda yaratıcılığı, öğrenmeyi ve keşfetmeyi destekleyip kültürlerarası alışveriş için çok sayıda fırsat sunan bir ortam yaratmayı hedefliyoruz.

Uluslararası İlişkiler Direktörlüğü olarak; Erasmus+, ikili değişim anlaşmaları ve diğer uluslararası anlaşmalar çerçevesinde, öğrencilerimizin uluslararası değişim programlarından faydalanma fırsatlarını oluşturmayı amaçlamaktayız.

Öğrencilerimizin sorunsuz bir şekilde yurt dışında öğrenim görmeleri için eğitim kuruluşları ile iletişimin sağlanması ve değişim programlarına ilişkin süreçlerin yönetimi, ortaklık kurulan üniversiteler ile gerekli yazışmaların yapılması, ikili anlaşmaları hazırlanması, güncellenmesi ve imza sürecinin takip edilmesi, yabancı uyruklu öğrencilerin üniversitemize kazandırılması, ve ülkemizde sorunsuz eğitim almalarının sağlanması ana görevlerimiz arasında yer almaktadır.

Uluslararasılaşma Politikamız

Eğitim-öğretim ve araştırma–geliştirme çalışmalarımızda ulusal ve uluslararası alanda topluma etki eden bir kurum olma hedefi ile ilerlemekteyiz.

Uluslararasılaşma politikamız çerçevesinde, Uluslararası İlişkiler Direktörlüğü olarak;

I. Uluslararası öğrenci sayısı ve ülke çeşitliliğinin arttırılması,

II. Değişim ve Ortak Eğitim- Öğretim Programları kapsamında öğrenci ve personel hareketliliklerinin arttırılması,

III. Alanında önde gelen uluslararası kurum/kuruluşlar ile imzalanan iş birliği anlaşması sayısının arttırılması,

IV. Diploma tanınırlık çalışmalarımız kapsamında uluslararası akreditasyon başvuru işlemlerinin takibi