İstinye Üniversitesi - Azerbaycan Üniversiteleri ve Sağlık Bakanlığı İş Birliği

Uluslararası iş birliği, yabancı uyruklu öğrenci temini ve üniversite tanıtım çalışmaları kapsamında, 26-27 Ekim 2017 tarihleri arasında Üniversitemizi temsilen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erdal KARAÖZ başkanlığında bir heyet tarafından Bakü Devlet Üniversitesi, Azerbaycan Tıp Üniversitesi ve Azerbaycan Sağlık Bakanlığı ziyaret edilmiştir.

İstinye Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdal KARAÖZ ve Bakü Devlet Üniversitesi Rektörü Abel MAHARRAMOV’un başkanlığında yapılan görüşme sonunda üniversiteler arası iş birliği protokolü imzalanarak yapılması planlanan ortak çalışmalar hususunda detaylı bir görüşme gerçekleştirilmiştir.

İmzalanan iş birliği protokolü ile, üniversiteler arası akademik personel değişimi yapılabilecek, bilimsel seminerler, konferanslar, projeler düzenlenebilecek, ortak yayınlar çıkarılabilecek ve müfredatın uluslararasılaşması adına çalışmalar yapılabilecektir.

İstinye Üniversitesi ve Liv Hospital ortak çalışması kapsamında, Azerbaycan’ın Bakü şehrinde yer alan Talasemi Merkezi’nde gerçekleştirilen bilimsel etkinlik kapsamında, İstinye Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdal KARAÖZ tarafından üniversite ve Liv Hospital tanıtımı ile ‘’Güncel Kök Hücre Tedavileri’’ konulu bir sunum yapılmıştır.

Sonrasında, Liv Hospital Genel Cerrahi Bölümü, Prof. Dr. Kemal DOLAY tarafından ise ‘’Laparoskopik Pankreas Ameliyatları ve ERCP’’ konulu sunum yapılmıştır.

Azerbaycan Tıp Üniversitesi, Uluslararası İlişkilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Dr. Nadir A. Zeynalov ve Bilimsel Çalışmalardan sorumlu Rektör Yardımcısı Doc. Dr. Baylarov Rauf Oruc ile görüşülerek üniversitemiz hakkında detaylı bilgi verilmiş olup, iş birliği protokolü hususunda prensip anlaşmasına varılmıştır. Bir hafta içerisinde imzalanacak protokol ile, yapılması planlanan çalışmalar üzerinde müzakereler başlayacaktır.

Azerbaycan Sağlık Bakanlığı, Uluslararası İlişkiler Birim Başkanı Dr. Samir Abdullayev ile görüşülerek Üniversitemiz ile Bakanlık arasında prensip anlaşmasına varılmıştır. Anlaşma kapsamında, Bakanlık personeline üniversitemizde yüksek lisans ve doktora eğitimi ve sertifika programları’nda imkan sağlanması, sağlık alanında işbirliği talep edilen konularda hekim desteği ve hastanelerimize hasta transferi gibi konularda çalışmalar planlanmaktadır.