%10 Barajı Kapsamında Uluslararası Öğrenci Başvuruları ve Değerlendirme Süreçleri

-    Doğumla Türk vatandaşı olup da İçişleri Bakanlığı’ndan Türk vatandaşlığından çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybeden adaylar, Türk vatandaşlığını kaybedenlere talepleri halinde verilen mavi kart sahibi olduğunu belgeleyen adaylar, lise eğitimlerini yurtdışında görmüş (KKTC hariç) T.C uyruklu ve uyruğundan biri T.C olan çift uyruklu adayların (yabancı uyruklu iken sonradan T.C vatandaşlığına geçen çift uyruklu/ T.C uyruklular hariç) Tıp ve Diş Hekimliği Bölümlerine başvuruları her ayın bir’i ile on beş’i arasında (Örnek: 1 Mayıs- 15 Mayıs 2020) alınacak olup başvuruların kapanması ile değerlendirme sonuçları 4 iş günü içerisinde https://international.istinye.edu.tr uzantılı web sayfamızın duyurular kısmında yayınlanacaktır.

Değerlendirme kriterleri için aşağıda linki yer alan web sayfamızı inceleyebilirsiniz;

Kontenjan kapsamında asil listede yer alan adaylara 1 hafta süreli Davet/Şartlı Kabul Mektubu gönderilecek olup hak kazanılan kontenjanı kaybetmemek için ön kayıt ücretinin yatırılması beklenecektir.

Hak kazanan adayların Davet/Şartlı Kabul Mektubunda yer alan ön kayıt ücretini ödememesi durumunda yedek liste devreye alınacak olup yedek listede yer alan adayların da verilen süre içerisinde ön kayıt ücretini yatırmaması durumunda ilgili kontenjan/lar bir sonraki ayın başvurularında kullanılacaktır.

*%10 kontenjan kuralı dışındaki tüm başvurular 2 iş günü içerisinde değerlendirilecektir.

**Başvuruda bulunup verilen süre içerisinde ön kayıt ücretini ödemeyen adayların bir sonraki ay tekrar başvuru hakkı saklıdır.

*** Başvuruda bulunup hak kazanamayan adayların tekrar başvuru hakkı bulunmamaktadır.

Daha detaylı bilgi ve sorularınız için international@istinye.edu.tr eposta adresi ve +90 850 283 61 57/58/59 telefon numaralarımız üzerinden bizler ile iletişime geçebilirsiniz.

Başarılar dileriz.