Yurtdışı Yatay Geçiş İşlemi ve Uluslararası Öğrenci Kontenjanı Kapsamında Kayıt İşlemi

ÖSYM Kontenjanı Kapsamında Yurtdışı Yatay Geçiş İşlemi

Yalnızca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup lise eğitiminizi TÜRKİYE’ de tamamlayarak yurtdışında bir yükseköğretim kurumuna kaydoldu iseniz Türkiye’ de bulunan üniversitelere yatay geçiş başvurusu, başvuru koşulları ve diğer tüm bilgiler için üniversitemizin Öğrenci Kayıt İşleri Direktörlüğü ‘’kayitisleri@istinye.edu.tr’’ ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.

Bu konuda Uluslararası İlişkiler Direktörlüğü’ne gönderilen e-postalar doğrudan üniversitemizin ilgili birimine yönlendirilmektedir.

Uluslararası Öğrenci Kontenjanı Kapsamında Kayıt İşlemi

Aşağıda yer alan kriterlerden herhangi birine sahipseniz uluslararası öğrenci kontenjanı kapsamında başvuru koşulları, işlemleri ve diğer tüm bilgiler için üniversitemizin ‘’international.istinye.edu.tr’’  uzantılı web sayfasını inceleyerek online başvuru formumuz üzerinden başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

• Yalnızca yabancı uyruklu olmak

• Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına ek olarak ikinci bir vatandaşlığa sahip olmak (adayın vatandaşlığını ‘’vukuatlı nüfus kayıt örneği’’ ile ibraz etmesi gerekmektedir.)

• Yalnızca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup lise eğitiminin tamamını yurtdışında tamamlamak

(NOT: Uzaktan eğitim sistemi ile alınan diplomaya sahip adayların başvuruları kabul edilmeyecektir, örgün eğitim yoluyla alınan diplomalarda ise öğrencinin diplomanın alındığı ülkeye giriş ve çıkışları kontrol edilecektir)

Başarılar dileriz.